woordstudio! Vanaf 15 jaar

Ben je een starter?

We staan je liefst persoonlijk te woord. Neem contact op met coördinator virginie.sparks@harelbeke.be 

Heb je de derde graad in een academie afgewerkt?

 • Sta je graag op scène? Ben je geboeid door ‘spelen’ en ‘vertellen’? Dan volg je een pakket van 2 uur:
  • Eén uur kunst en cultuur
  • Eén uur keuzevak
   • studio speltheater en/of
   • studio verteltheater en/of
   • studio spreken en vertellen
 • Je wilt je eigen schrijfstijl verder ontwikkelen? Dan volg je een pakket van 2 uur:

Speltheater:
In speltheater gaan we verder uitdiepen. We improviseren. We leren personages ontwikkelen en spelen. We gaan aan de slag met tekstmateriaal (theatermonologen en dialogen). We leren scènes maken met licht, muziek, decor en kostuum. We zetten opnieuw de leerlingen centraal en gaan samen op zoek naar wat hen prikkelt en inspireert om zo authentieke spelers te vormen.

Verteltheater:
Hou je van woorden, van verhalen, poëzie of monologen? Van komische, spannende of ontroerende teksten?
We bijten ons vast in die teksten, doorgronden al hun geheimen en met een natuurlijke verbale en non-verbale zeggingskracht en vooral met veel inleving, spel- en vertelplezier, brengen we ze tot leven op scène. Sober of met veel beweging, met (live) muziek of vanuit de stilte, met opgenomen teksten of helemaal live en vooral vanuit onze eigen persoonlijkheid.
Met vertel-theater neem je je publiek mee naar een wereld van verbeelding en emotie. Met vertel-theater laat je je publiek zien, horen, voelen… en dat doen we met alles wat we in huis hebben, met lijf en stem, met hart en ziel, met huid en haar…

Spreken en vertellen:
Niet alleen wat je zegt, maar juist hoe je het zegt is belangrijk. Ook een ingewikkeld verhaal verdient het om inspirerend verteld te worden

Iedereen moet wel eens spreken voor een groep: een schoolopdracht, een presentatie, een sollicitatiegesprek, een speech, een interview.
Vind je dat spannend of moeilijk? Of vind je het net heerlijk?
Leer hoe je een betoog, een korte speech of een presentatie houdt. Ga in debat, bouw je argumentatie op en ontdek hoe je die van anderen kan weerleggen.

Kunst & Cultuur:
Kunst&Cultuur, het bijkomende vak, is een mooie aanvulling op de vakken hierboven. We gaan samen naar theatervoorstellingen. Door deze theaterbezoeken krijg je een staalkaart van wat er momenteel gebeurt bij de theatermakers. Bedoeling is je warm te maken voor theater en theaterbezoek. We discussiëren, duiken in de geschiedenis (van het theater), bekijken kunst in al zijn facetten, leven ons op een creatieve manier uit met taal en woorden, bespreken stijlen en schrijvers.

Heb je een andere vooropleiding? Dan stap je in op jouw niveau. Hiervoor neem je contact op met de academie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

lessenroosters en inschrijvingen