theater voor volwassenen

Heb je zin om de acteur in jezelf te ontdekken?
Geniet je van theater kijken?
En wil je samen met anderen in een voorstelling spelen?
Dan is dit echt iets voor jou!
 
Theater voor volwassenen bestaat uit drie onderdelen : theaterlessen, theatervoorstellingen en theaterproductie. Vanuit deze verschillende invalshoeken dompelen we je onder in de wereld van het theater.
 
Voor wie :
Iedereen vanaf 18 jaar kan deelnemen. Ervaring is niet vereist. Een portie goesting is het enige wat je nodig hebt.

Waar en Wanneer:
De lessen gaan door in de hoofdschool op dinsdag van 19u-21u

EXTRA INFO THEATER VOLWASSENEN

1) Theaterlessen
 
Tot aan de herfstvakantie maken we op een speelse manier kennis met elkaar en theater. Vanuit verschillende invalshoeken ontdekken en vergroten we onze acteermogelijkheden. Allerlei oefeningen rond emoties, personages, samenspel, lichaamstaal, stemgebruik en verbeelding passeren de revue. Bij dit alles staat spelplezier steeds voorop!
-dinsdagavond : 19u30-21u
 
2) Theatervoorstellingen
 
We bezoeken vijf theatervoorstellingen. We maken kennis met een aantal aspecten van een theaterproductie en leren vanuit verschillende perspectieven kijken naar een voorstelling. We krijgen tegelijk een kijk op de diversiteit binnen het Vlaamse theaterlandschap.
 
3) Theaterproductie
 
Na de herfstvakantie starten we met de repetities van onze eigen productie. Aan de hand van de grootte van de groep en de ervaringen in de voorafgaande theaterlessen maken we een keuze voor een theatertekst. Naar het einde van de repetities, zullen we een drietal extra repetities inlassen zodat we goed voorbereid voor ons publiek staan.
-dinsdagdagavond : 19u30-21u
-voorstellingen (2/3) : eind maart/ april 2021
 
Docent : Jeroen Serruys (jeroen.serruys@harelbeke.be)
 
Jeroen Serruys studeerde in 2007 af als regisseur/ docent drama aan de toneelacademie van Maastricht. Hij behaalde vervolgens zijn master drama aan het KASK in Gent.
Hij geeft les aan de academie van Harelbeke en Gentbrugge. Voor zijn leerlingen schrijft hij vaak teksten op hun lijf geschreven. Maar ook met bestaand werk gaat hij aan de slag. Naast lesgeven schrijft Jeroen ook kinderboeken die hij uitgeeft bij Clavis Uitgeverij.
 
Lessenrooster :

September : 14 – 21 – 28
Oktober : 5 – 12 – 19 – 26 
November : 9 – 16 – 23 – 30
December : 7 – 14 
Januari : 4 – 11 – 18 - 25
Februari : 1 – 8 - 22
Maart : 1 – 8 – 15 – 22 – 29
Extra repetities in maart : in overleg met spelersgroep
Voorstellingen : in overleg met spelersgroep

PRAKTISCHE INFORMATIE

lessenroosters en inschrijvingen