Slagwerk (alle stijlen & jazz-pop-rock)

ALLE STIJLEN

Slagwerk is een verzamelnaam voor talrijke instrumenten waarop men kan slaan: trommels, drums, klavieren, pauken, bongo’s, conga’s. Ook kleinere instrumenten worden door de slagwerker bespeeld: shaker, toemboerijn, tempelblokken, koebellen, triangel, enz.

In het onderdeel drum worden talrijke basics en fills aangeleerd waardoor iedereen later aan de slag kan gaan in een band.
De percussionist zorgt vaak voor de speciale effecten: roffel op de snare, glissando op pauken. Voor hemelse geluiden bespeelt hij het klokkenspel. Kerkklokken worden nagebootst op de buisklokken.

Tijdens en na de opleiding kan men optreden in pop en rock-bands, harmonie-, fanfare- en strijkorkesten, drumbands en showbands.

De leerkrachten zijn: Willem Coghe, Hannes Coghe en Nicolas Vierstraete.

JAZZ-POP-ROCK

Het drumstel is zonder twijfel het coolste instrument ooit. Als drummer bepaal je voor een groot stuk de dynamiek (luid-zacht) en zorg je voor duidelijkheid in de structuur van een liedje (strofe-refrein). De rest van de groep luistert naar jou om het tempo aan te geven en te behouden!

Als je graag wil leren grooven als een echte pop- of rockdrummer of je wil een mooi ritmisch tapijtje leggen bij een jazzgroep, dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

WAT KAN IK DOEN MET HET INSTRUMENT?

Een drumstel is voor alle stijlen en bezettingen. Het is bekend geworden door jazz muziek en is niet meer weg te denken bij een pop- of rockgroep. De drums zijn echter zo veelzijdig en kunnen veel percussie nabootsen, zodat je in elke denkbare muziekstijl kan meespelen. Vergeet ook trouwens niet dat elektrische drums ook bestaan! Dance, Dupstep, drum 'n bass... hebben ook drummers nodig :-)

WAT HEB JE NODIG VOOR DE LES?

Stokken en oordoppen zijn voldoende. Daar bovenop kan je best eens nadenken over welke liedjes je wilt spelen, want daar gaan we meteen mee aan de slag!
Een drumstel voor het oefenen thuis, maar dat kan je best even bespreken met je leerkracht.

 

PRAKTISCH

De lessen gaan door in de hoofdschool.

LEERKRACHT

Gert Malfliet

lessenroosters en inschrijvingen