saxofoon (alle stijlen & jazz-pop-rock)

ALLE STIJLEN

De saxofoon is een houtblaasinstrument, uitgevonden door de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax. Het instrument is een conische buis, meestal in een S-vorm, voorzien van een kleppensysteem en wordt bespeeld met een enkelvoudig riet. De saxofoon wordt gekenmerkt door een warme, ronde klank. De altsaxofoon is de meest voor de hand liggende sax om mee van start te gaan, maar ook de sopraan-, tenor- of baritonsaxofoon kunnen aangeleerd worden aan onze academie.

Wat kan ik met mijn sax aanvangen?

Een saxofoon is een blaasinstrument, dus kan je als saxofonist al snel terecht in de wereld van de blaasmuziek, met name in het harmonieorkest of de fanfare. Het is ook superleuk om in een kleiner ensemble te spelen, zoals een saxofoonkwartet of -ensemble. Is jazzmuziek iets voor jou? Dan wordt je misschien wel lid van een jazzcombo of bigband. De sax is ook heel frequent aanwezig in de popmuziek.

Wil je even luisteren?

Tango virtuoso’ T. Escaich, Habanera saxophone quartet (saxofoonkwartet)
Sax in the city’ A. Crepin, Alain Crepin en Mi-Bémol saxophone ensemble (saxofoon en saxensemble)
Take five’ D. Brubeck (saxofoon in jazz-combo)

Even praktisch…

Je kan een saxofoon huren bij ons aan de academie, voor de prijs van 50 euro per jaar. Het is aangeraden, om hygiënische redenen, om zelf een mondstuk aan te kopen. Ook de rietjes moet je zelf aankopen. Je krijgt hierover meer info van je leerkracht. Je krijgt elke week een uur saxofoonles en als je thuis goed verder oefent, kan je al vrij snel iets moois laten horen.

JAZZ-POP-ROCK

Rob is een Belgische saxofonist en componist. Hij rondde in 2014 zijn studies af aan het Lemmensinstituut. Naast sideman zijnde in John Ghost, LG Jazz Collective, Kleptomatics, Bardo en Saxkartel zet hij ook zijn schouders onder zijn eigen band HAST, Bravo Big Band en theatergezelschap Lieden Op Zee. 

lessenroosters en inschrijvingen