piano (jazz)

De piano is een enorm veelzijdig instrument. De mogelijkheid om er tegelijkertijd akkoorden en melodie op te spelen, zorgt ervoor dat je alle liedjes die je maar wil kan leren spelen op de piano, zonder de hulp van andere instrumenten. Zo is de piano het solo-instrument bij uitstek!

Zing je graag en wil je jezelf goed leren begeleiden? Ook hier beschikt de piano over alle troeven: met de linkerhand kan je de baspartij spelen, met de rechterhand akkoorden.
De piano is ook een zeer overzichtelijk instrument, ideaal om snel inzicht te krijgen in harmonie en akkoorden. In de lessen piano besteden we hier veel aandacht aan, zo proberen we los te komen van de partituur en ruimte te maken voor persoonlijke interpretatie en uitvoering van muziek. Voor leerlingen die dit wensen, besteden we naast het leren spelen van bestaande liedjes, ook aandacht aan improvisatie en het componeren van eigen muziek!

Wil je in contact komen met jazz, pop, blues, rock, reggae, funk,... ?
Wil jij al je favorietje liedjes leren spelen op de piano?
Wil jij jezelf leren begeleiden als zanger(es)?
Wil je in een band de pannen van het dak spelen?
Wil jij leren improviseren?
Wil je zelf liedjes leren componeren?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

WAT KAN IK DOEN MET HET INSTRUMENT?

De piano is het perfecte solo- en begeleidingsinstrument. Het is echter ook een gegeerd instrument in bands. In de lessen piano en groepsmusiceren JPR (combo) besteden we dan ook veel aandacht aan het spelen in groep.
Je komt in contact met een brede waaier van stijlen, gaande van pop en rock tot latin en jazz.
Hou je liever van een funky rhodes-klank, een jazzy orgel of gekke synthesizersounds? Ook dit kan aan bod komen in de lessen keyboard!

WAT HEB JE NODIG VOOR DE LES?

Een digitale piano met gewogen toetsen of een klassieke piano. Weet je nog niet zeker of piano wel je ding is? Dan kan je in de winkel terecht voor de “huurkoop” formule. Je betaalt hierbij een maandelijkse huurprijs. Beslis je na een jaar of langer om toch een piano aan te kopen? Dan wordt het reeds betaalde huurgeld afgetrokken van de aankoopprijs.

WELKE LESSEN MOET IK VOLGEN?

Tweede graad: instrument + muziekatelier
Derde graad: instrument + groepsmusiceren JPR + muziektheorie JPR
Vierde graad: instrument + groepsmusiceren JPR

VANAF WELK JAAR KAN IK STARTEN?

Starten kan vanaf het eerste jaar van de tweede graad

PRAKTISCH

De lessen gaan door op maandagavond in de hoofdschool.

LEERKRACHT

Daan Stynen is een Belgische jazz-, blues- en poppianist. Hij studeerde muziekproductie en jazzpiano aan het conservatorium te Gent. Na het spelen in diverse bezettingen, gaande van live drum’n bass (Colorless Green Ideas) en jazz (Soulamani, Maerba) tot salsa (Salsa con Fritas) is hij momenteel vooral actief bij de band Frie Maline en als freelance muzikant.

Matthias Dewilde

ENKELE LUISTERVOORBEELDEN

Paris Song van Harmen Fraanje

Michael Jackson cover op piano

Snarky Puppy, Corey Henri synthesizer solo

It Could Happen To You door Dado Moroni