Muziek- geschiedenis & muziek- beluisteren

MUZIEKGESCHIEDENIS

‘Petites histoires’ of grote verhalen, met de neuzen in partituren of vanuit de concertzaal, overbekende melodieën of ongekende exotische klanken... Herbeleef in de cursus muziekgeschiedenis de dynamiek van honderden jaren muzikale ontwikkeling!

Van Bach tot Piazzolla, van gregoriaans tot hedendaagse muziek voor blaasorkest. We nemen wekelijks een duik in de wondere wereld van de klassieke muziek en leren haar in de grootst mogelijke verscheidenheid van vormen, genres en stijlen kennen. Actief luisteren, zowel met het hart als met het hoofd, staat centraal. Ons doel is om als geoefende luisteraar muziek beter te begrijpen, haar hierdoor intenser te beleven en ons luisterplezier te vergroten. De cursus muziekgeschiedenis behandelt elk schooljaar een specifieke periode.

Muziekbeluisteren en meer... (instapgroep): dinsdagnamiddag van 13u30 tot 15u30: tijdens het schooljaar 2019-2020 ligt de focus op de muziek van de barok en het classicisme.

Muziekgeschiedenis: vrijdagavond van 18u30 tot 20u30: tijdens het schooljaar 2019-2020 ligt de focus op de muziek van de middeleeuwen tot de barok.

!!! De cursus muziekgeschiedenis bevat bovendien een aantal ingeleide concertbezoeken en - wat ook belangrijk is - technische voorkennis hoeft niet!

PRAKTISCHE INFORMATIE

lessenroosters en inschrijvingen