Jazz-Pop-rock

WIST JE DAT...

je in de SAMWD Harelbeke ook de richting jazz-pop-rock kan kiezen? Is rock echt je ding, ben je helemaal wild van de laatste hits, wil je graag leren improviseren of is jazz spelen je droom? Dan zijn jullie bij ons aan het goede adres!

VOOR WIE?

Zowel volwassenen als kinderen zijn hier welkom! Je kan jazz-pop-rock volgen vanaf je eerste jaar instrument!

WELKE INSTRUMENTEN?

saxofoon, trombone, trompet, gitaar, piano, slagwerk, contrabas of basgitaar, zang

HOE?

In de lessen instrument leer je je instrument beheersen, krijg je inzicht in akkoordenschema’s en leer je improviseren. In het combo (groepsmusiceren jazz-pop-rock) gaan je aan de slag om jazz en pop/rock nummers helemaal onder de knie te krijgen. Het combo bestaat uit een drummer, bassist, gitarist, pianist en blazers waarmee je muziek van oa. Adele, The Beatles, Amy Winehouse, Bob Marley, Miles Davis, Frank Sinatra en vele andere bekenden zal spelen!

PRAKTISCH

Voor meer info kan je terecht bij onze coördinator: Trui Amerlinck (trui.amerlinck@harelbeke.be)

WIE ZIJN WIJ?

Piano - DAAN STYNEN

Daan is een Belgische jazz-, blues- en poppianist. Hij studeerde muziekproductie en jazzpiano aan het conservatorium te Gent en is momenteel actief bij de band Frie Maline en als freelance muzikant.

Piano - MATTHIAS DEWILDE

Matthias studeert jazz piano aan het concervatorium van Gent en speelt bij Nagløed, Duke Jamal Trio en de singer-songwriter Theo Dewitte. Zijn muzikale interesses liggen bij de kruising tussen improvisatie en elektronica.

Gitaar - MATTIAS DE RIJCKE

Mattias, ook wel bekend onder de naam ‘Matt T Mahony’, studeerde naast Moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent ook jazzgitaar aan het Conservatorium te Gent en aan het Prins Claus Conservatiorium te Groningen (NL). Naast af en toe optreden met zijn eigen band speelt hij ook 1x per maand in de Missy Sippy, een bluesclub in hartje Gent.

Slagwerk - GERT MALFLIET

Gert Malfliet is een belgische drummer. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent en Antwerpen. Naast het lesgeven speelt hij bij oa. Tessa Dixon, Tsar B en Tristan.

Saxofoon - ROB BANKEN

Rob is een Belgische saxofonist en componist. Hij rondde in 2014 zijn studies af aan het Lemmensinstituut. Naast sideman zijnde in John Ghost, LG Jazz Collective, Kleptomatics, Bardo en Saxkartel zet hij ook zijn schouders onder zijn eigen band HAST, Bravo Big Band en theatergezelschap Lieden Op Zee. 

Contrabas, Basgitaar & Zang - TRUI AMERLINCK

Trui studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en is actief in zowel de jazz- als popwereld. Op heden speelt ze contrabas bij Tsar B, BJ Scott en An-Sofie Noppe; en basgitaar bij Ivy Falls. Naast het bassen, neemt ze vaak de backing vocals voor haar rekening en speelt ze ook cello bij oa. Tourist LeMC en Another String Quartet.

Trombone & Koper - GEERT VERSCHAEVE

Geert is een Belgisch trombonist en dirigent. Hij behaalde een Eerste Prijs aan het Conservatorium te Gent. Naast diverse orkesten, speelt hij ook bij Jo Lemaire en Almost Swinging Jazzband. Hij was jaren lid van het straattheater, Exelcior.

Zang - JANNE BLOMMAERT

Janne Blommaert is een veelzijdige zangeres die zowel jazz als pop zang studeerde aan het conservatorium van Amsterdam & Gent. Naast het lesgeven staat ze als freelance zangeres vaak op de planken met verschillende projecten. Samen met Tom Helsen bracht ze in 2019 een single uit "if".

PRAKTISCHE INFORMATIE

lessenroosters en inschrijvingen