CORONA UPDATE: versoepeling 15 JUNI

Corona update: versoepeling vanaf 15 juni

Beste leerling, beste ouder,

Vanaf 15 juni wordt een versoepeling van de maatregelen toegestaan door de Nationale Veiligheidsraad, waardoor opnieuw een uitbreiding van de fysieke lessen aan de academie mogelijk wordt.

Met name is het nu ook mogelijk om aan groepen les te geven, weliswaar groepen van maximum 20 personen met de leerkracht inbegrepen en voor leerlingen -12 jaar.

Voor leerlingen + 12 jaar blijven de afstandsregels behouden. Alsook is het nog niet toegestaan te zingen, blazen, roepen en contactoefeningen uit te voeren.

De academie doet er alles aan om ook deze versoepelingen te realiseren, op elk moment de veiligheid van haar leerlingen en personeel als prioritair beschouwend. Deze zaken in acht genomen, zal door gebrek aan geschikte ruimtes en de nodige spreiding van de lessen, niet alles kunnen heropstarten ter afronding van dit schooljaar. Maar, de versoepelingen scheppen opnieuw mogelijkheden en stemmen hoopvol voor de toekomst. Het zijn de eerste stappen volgende naar terug normaal!

We gaan dan ook in de eerste plaats verder met de planning van 1 op 1 onderwijs die gemaakt werd voor de eerste week aangevuld met afstandsonderwijs.

Bij uitbreiding starten we op met de groepslessen dans, woord en muziek van de eerste en de tweede graad (-12 jaar). Via de betreffende leerkracht wordt u op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en de planning voor uw kind.

De voornaamste regels:

  • Slechts 1 ingang, voor de academie is dat via de beneden-deur Toekomststraat, verder wordt een circulatieplan gevolgd, voor de academie is dat uitgang via de speelplaats en witte poort Toekomststraat
  • Om contactbubbels te beperken: ouders betreden de school niet en wachten hun kind op buiten de schoolpoorten
  • Handen ontsmetten bij het binnenkomen en bij het vertrekken
  • We vragen om toiletbezoek te beperken en dat vooraf thuis te doen (in nood kan het natuurlijk, maar dan steeds het circulatieplan volgend)
  • De ruimtes zijn ingedeeld in een zone voor de leerling en een zone voor de leerkracht. Er wordt nauwlettend op de afstandsregels gelet, bijv. inzake krachtige blazers en zangers. Speciale ontsmettingsproducten zijn voorzien (ontsmetten pianoklavier ed.) en er wordt zoveel mogelijk verlucht. 

Opendeur @ home

We kijken al uit naar volgend schooljaar, hopelijk jij ook? De opendeurdag @ home van 6 juni gemist? Geen nood. Alle info vind je op opendeur@home

Videoclip!

We hebben ook groot nieuws! De academie krijgt een heuse make over naar aanleiding van het 75-jarig jubileum volgend schooljaar. Misschien heb al iets gezien op onze facebookpagina, indien niet: ziehier!!!

en like ons op facebook: Academie aan de Leie Harelbeke, instagram: AcademieaandeLeieharelbeke

Verder houden we nauwkeurig de richtlijnen van de overheid in de gaten inzake eventuele versoepeling en houden je op de hoogte.

En nu weldra: tot in de academie!

 

Evaluaties

Al onze inzet gaat naar het inhalen van de verloren tijd met leuke lessen en contactmomenten. We willen nu al meegeven dat je je geen zorgen hoeft te maken over onze examens en proeven. De examens worden afgelast zodat we de overgebleven tijd inhoudelijk zoveel mogelijk kunnen benutten voor jouw leerproces. De leerkrachten evalueren het leerproces tijdens het jaar (permanente evaluatie), eventueel aangevuld met videomateriaal of een uitvoering in de klas (wanneer de omstandigheden het toelaten).

Voor de afstuderende leerling 4.3 is dit misschien geen goed nieuws. We kunnen begrijpen dat iemand het 12-jarig traject met een mooi podiummoment wil afronden. Daarom voorzien we drie mogelijkheden waarvoor je in samenspraak met je leraar kunt opteren: 

-        Permanente evaluatie op basis van je jaarwerk

-        Evaluatie op basis van door jou ingezonden videomateriaal

-        Uitgesteld toonmoment in september (festivalweekend van het jubileumjaar van de academie 19 en 20 september 2020) als laureatenconcert en met uitreiking diploma’s

Ook voor de leerlingen die afstuderen in een specialisatierichting zal het concert naar september verschoven worden (mogelijks donderdag 17 september).

 

Corona en het inschrijvingsgeld 2019-2020

Volgende richtlijn hebben wij ontvangen van het ministerie van onderwijs:

Het inschrijvingsgeld is niet afhankelijk van het aantal lessen dat gevolgd wordt. Het wegvallen van een les heeft dus geen impact op het inschrijvingsgeld. Er is dus geen verplichting tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld.