CORONA UPDATE 2019-2020 EINDE SCHOOLJAAR & EVALUATIES

Beste leerlng, ouder,

Beste cursist,

Je vroeg je misschien al af hoe het nu verder moet met de lessen aan de academie die je dit schooljaar vol enthousiasme aangegaan bent.

14 mei: Er is nieuws!

De academies voor deeltijds kunstonderwijs kunnen binnenkort hun werking opnieuw opstarten. Deze herstart zal in fases gebeuren en is aan strikte voorwaarden gekoppeld. Zodra het schoolbestuur op basis van de risicoanalyse heeft beslist hoe de concrete invulling in onze academie verloopt, volgt er meer info. Blijf vooral oefenen, repeteren, dansen, lessen volgen en onze opdrachten uitvoeren vanuit je kot. Hou onze website (samwd.harelbeke.be) en onze facebookpagina (academie aan de Leie Harelbeke) in de gaten.

Heel wat leerlingen zijn intussen actief geweest met het inzenden van filmpjes en het volgen van videolessen. Als lerarenteam vinden we het heel tof dat jullie dit, niettegenstaande ook moeilijke leeromstandigheden op school en soms drastisch gewijzigde werkomstandigheden (voor volwassenen), realiseren. We houden deze werkwijze voorlopig verder aan.

We staan te popelen om het schooljaar in schoonheid af te ronden en er het beste van te maken met veel muziek, woord en dans.

 

Evaluaties

Al onze inzet zal dan ook gaan naar het inhalen van de verloren tijd met leuke lessen en contactmomenten. We willen nu al meegeven dat je je geen zorgen hoeft te maken over onze examens en proeven. De examens worden afgelast zodat we de overgebleven tijd inhoudelijk zoveel mogelijk kunnen benutten voor jouw leerproces. De leerkrachten evalueren het leerproces tijdens het jaar (permanente evaluatie), eventueel aangevuld met videomateriaal of een uitvoering in de klas (wanneer de omstandigheden het toelaten).

Voor de afstuderende leerling 4.3 is dit misschien geen goed nieuws. We kunnen begrijpen dat iemand het 12-jarig traject met een mooi podiummoment wil afronden. Daarom voorzien we drie mogelijkheden waarvoor je in samenspraak met je leraar kunt opteren: 

-        Permanente evaluatie op basis van je jaarwerk

-        Evaluatie op basis van door jou ingezonden videomateriaal

-        Uitgesteld toonmoment in september (festivalweekend van het jubileumjaar van de academie 19 en 20 september 2020) als laureatenconcert en met uitreiking diploma’s

Ook voor de leerlingen die afstuderen in een specialisatierichting zal het concert naar september verschoven worden (mogelijks donderdag 17 september).

Intussen blijven jullie inzendingen voor de facebookpagina ‘Academie aan de leie Harelbeke’ en instagram ‘academieaandeleieharelbeke’ zeker verder welkom! Het is fijn jullie bezig te zien.

Houd goed de maatregelen in ere, zodat we snel weer aan de slag kunnen!

Muzische groet,

Inge Kerkhove, directeur

Het team Academie aan de Leie

 

Corona en het inschrijvingsgeld 2019-2020

Volgende richtlijn hebben wij ontvangen van het ministerie van onderwijs:

Het inschrijvingsgeld is niet afhankelijk van het aantal lessen dat gevolgd wordt. Het wegvallen van een les heeft dus geen impact op het inschrijvingsgeld. Er is dus geen verplichting tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld.