arrangeren, muziektheorie, muziekcreatie en compositie

In deze cursus maak je kennis met de basisbeginselen van arrangeren, muziektheorie, muziekcreatie of compositie.

De muziektheorie leert ons hoe en waarom verschillende noten in akkoorden samenklinken; welke akkoorden goed klinken als begeleiding van een melodie; hoe de melodieën in een muzikale vorm samengebracht worden;...

In de klas compositie is het niet enkel de bedoeling dat je de oefeningen van de leerkracht oplost maar dat je ook je eigen creativiteit de vrije loop laat gaan. Heb je een leuke popsong geschreven maar je vindt niet direct de gepaste akkoorden? Ben je net je eerste symfonie aan het schrijven maar wil het niet zo goed lukken? Of heb je niet onmiddellijk ambities als componist, maar wil je toch graag weten waarom een do, mi en sol goed samenklinken? Dan ben je op je plaats in de klas compositie! 

De lessen muziektheorie en compostie hebben een individueel karakter (zoals de lessen instrument of zang). Iedereen spreekt met de leerkracht af en werkt gedurende 1u in de klas.

Even op een rij:

Arrangeren: je vertrekt van een song en maakt een eigen versie hiervan. 

Muziektheorie: dé basistraining om later nog beter te leren arrangeren, orchestreren en componeren. (Het vroegere vak harmonieleer.)

Muziekcreatie en compositie: vrij componeren. Samen met de leerkracht stippel je een eigen parcours uit. Ook muzieksoftware allerhande heeft een plaats in deze les.

PRAKTISCHE INFORMATIE

lessenroosters en inschrijvingen